tirsdag den 7. august 2012

Regnvejr og solbærmarmelade

Sa er ferien startet her og den er længe ventet. Jeg er alene med ungerne i denne uge, og vi skal bare hygge sammen. Mandagen startede med regn og atter regne. Men jeg havde lovet vores datter at vi skulle ud og plukke solbær, ribs og stikkelsbær på vores fælled. Det er fordelen ved at bo i et nybygger kvater, kommunen har brugt penge på en helveds masse frugtbuske og frugttræer. Så det skulle vi nyde.
Vi pakkede os godt ind i regntøj og så afsted. Da vi kom derned, var der allerede nogen som havde plukket alle ribs og stikkelsbærerne. Så vi måtte nøjes med solbær. Vi plukkede næsten et kilo og så gad ungerne ikke mere, vandpytterne vi paserede på vejen derned trak en hel del mere.
Det endte med to MEGET våde unger, da man både skulle sidde, kravle og hoppe i pytterne. Men skidt tørttøj og vi var kørende igen.
Jeg måtte en tur på google for at se hvordan man lavede marmelade, men det var nemt. Det blev til et miks af opskrifter. Men det hele endte i 5 glas solbærmarmelade med vanilje. Et glas røg til naboen og et er næsten spist. Så der er tre tilbage.

1 kommentar: